vineri, 14 noiembrie 2008

Promisiuni si multa vorbaraie

Mai sunt doua saptamani pana la alegerile parlamentare din Romania, iar in R. Moldova campania electorala abia a inceput. Zilele trecute principalii candidati pentru functia de deputat si-au lansat programele electorale la Chisinau. Candidatii zisi "pentru Basarabia" promit acelasi lucru - cetatenie. Mi se pare un pic cam ipocrit si cinic. Toate cele trei mari partide au mai fost la guvernare si ce au facut pentru basarabeni? Doar au avut posibilitatea.

Ieri, Dabija a promis ca va fi nu numai deputatul Basarabiei la Bucuresti, dar si deputatul Unirii. Deja-vu. Asta nu mai merge dupa 20 de ani. Eu vreau lucruri mai concrete si mai putin patriotice. Totusi, Dabija are multa sustinere si este bine vazut, fiind consecvent in actiuni. Colegul sau de la PNL, ex-prim-ministrul Roman, mi s-a parut cam rasuflat.

Eugen Tomac a avut un inceput de campanie in forta. PD-L si-a prezentat candidatii in varianta moderna, cu mult public. M-am intalnit cu el si era increzator in fortele proprii. Ce poti zice cand ai in spate o locomotiva ca Basescu care te impinge numai inainte. Zice ca nu mai are contacte cu PPCD din 2003. Ar fi bine ca sa iasa si in public sa o spuna.

Si Pantaru a avut un inceput bunicel. Deocamdata parca e in umbra. E de la sine inteles comportamentul lui. E greu sa devii din judecator politician. In mediul profesional are o reputatie de invidiat. Ar trebui sa iasa mai mult la public si sa-si arate exeprinta si calitatile.

P-S uite ce am gasit pe blogul lui Viorel Badea, candidatul PD-L la Senat, http://viorelbadea.wordpress.com/, la secţiunea linkuri favorite Badea a inclus PPCD, singurul partid „favorit” din RM.

3 comentarii:

IMB spunea...

Cred ca a actualizat blogul si acum are pus Partidul Liberal din Moldova printre alte cateva linkuri :))

IMB spunea...

ce-i drept au cam uitat sa stearga aici: http://www.viorelbadea.info/index.php?option=com_weblinks&view=category&id=38&Itemid=64

valentina basiul spunea...

bine zici Ion. a sters frumusel ca si cum nu a fost.ma intreb de ce oare? trebuia sa lase PPCD si sa adauge PL, daca tot are simpatii sincere.cred ca si de aici o sa stearga in cateva zile.