joi, 29 ianuarie 2009

Ministrul IMM-urilor de la Bucureşti cheamă businessul român peste Prut

„Intenţia noastră e să sprijinim oamenii de afaceri români să se aşeze în R. Moldova cât mai repede şi cu investiţii cât mai mari”, a declarat, astăzi, Constantin Niţă, ministrul Întreprinderilor mici şi mijlocii, comerţului şi mediului de afaceri din România, la finele unei vizite de lucru pe care a întreprins-o la Chişinău.

Oficialul român a spus că este aliatul celor care vor să vină cu investiţii peste Prut. „Faptul că am sosit aici în prima vizită oficială, că zilele trecute la expoziţia „Fabricat în Moldova” au participat câteva camere de comerţ din România, că intenţionăm să deschidem o Cameră de Comerţ româno-moldavă arată că intenţia noastră e să sprijinim oamenii de afaceri români să se aşeze cât mai repede aici”, a menţionat Constantin Niţă. Un prim pas, în opinia ministrului român, ar fi stimularea interesului businessului român pentru RM, „prin aducerea la cunoştinţă a acelor măsuri fiscale pe care statul moldovenesc le-a adoptat în ultima vreme”. Totodată, el a spus că există mai multe întreprinderi române care sunt interesate să pătrundă pe piaţa CSI, iar întrucât taxele de export în această zonă sunt mari, ele îşi caută parteneri în RM. Niţă a dat exemplul intenţiei unor fabrici de maşini româneşti. În context, el a precizat că Bucureştiul şi-ar dori ca, în scurt timp, să fie dublat numărul celor 650 de firme româneşti care activează în RM.

Potrivit ministrului IMM-urilor, relaţiile economice moldo-române nu se pot limita doar la schimbul comercial de produse cu un grad de prelucrare minor sau în stadiu de materie primă. Acest subiect a fost discutat în detalii cu Igor Dodon ministrul moldovean al economiei. „Noi trebuie să investim în structuri de producţie care să creeze mărfuri cu o valoare adăugată înaltă, adică să se vadă şi inteligenţa omenească”, a adăugat el.


Acum, odata promis, n-are decat să se apuce de treabă.

Niciun comentariu: