marți, 3 februarie 2009

Se cauta cel mai activ deputat

Astăzi, deputaţii din parlament s-au întâlnit în ultima şedinţă plenară. Au fost mai comunicativi şi mai veseli decât altă dată, iar la încheierea se invitau prin birouri să „sărbătorească”. „Hai la mine. Am coniac, vodkă”, îl îndemna un deputat comunist pe un coleg de-al său.

Potrivit spicherului Marian Lupu, nu s-a pus punct aici, deputaţii se vor mai întruni „dacă şi când va fi necesar”. Din câte se pare „nu va mai fi cazul” iar până la final de mandat, care expiră pe 7 martie, aleşii s-ar putea întruni doar într-o şedinţă solemnă. Aşa că de mâine toţi aleşii poporului vor face campanie. Nu cunoaştem dacă pentru luna februarie ei vor ridica salariu de la parlament.

Azi deputaţii au votat 19 proiecte de lege, printre care înăsprirea pedepselor pentru şoferii surprinşi la volan în stare avansată de ebrietate şi reducerea categoriilor de persoane care au dreptul la paşapoarte diplomatice şi de serviciu.

În timp ce îi admiram pe toţi laolaltă, m-am gândit să va propun să căutăm împreună care a fost cel mai activ deputat din acest mandat şi prin ce anume s-a remarcat? Cine dintre cei de acum merită sa fie în viitorul parlament?

Niciun comentariu: