marți, 30 septembrie 2008

Barfe de la CCA

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a interzis retransmiterea „Ren TV” pe teritoriul R. Moldova şi a avertizat mai multe posturi de radio - „Fresh FM”, „Sănătatea”, „Univers FM”, „Ploaia de argint”, „Nova” şi „Pro FM” - pentru nerespectarea grilei de emisie, publicitate mascată şi nerespectarea plafonului de 30 la sută din muzica difuzată, care trebuie să fie autohtonă. În schimb, au fost menajate „Naşe radio”, care a avut mult mai multe încălcări, şi „Radio Găgăuzia”, care nu respectă legea şi nu difuzează 20% din programe în limba de stat. În cazul „Naşe radio” membrii CCA au menţionat că anterior radiodifuzorul fusese sancţionat în mai multe rânduri, inclusiv cu amendă, dar că nu pot aplica următoarea sancţiune graduală – interzicerea difuzării reclamei pe o anumită perioadă. Aşa că au amânat chestiunea pentru o altă dată când se va face o monitorizare repetată şi se vor constata (poate)aceleaşi derogări.

Totodată, CCA a avertizat public şi „Tele Dixi”, care retransmite „STS” pe teritoriul RM, întrucât „s-a aflat în ilegalitate trei luni”. CCA s-a adresat acesteia prin intermediul a patru scrisori, cerând ca reprezentanţii firmei să prezinte contractul de retransmitere, iar „Tele Dixi” a neglijat total autoritatea de reglementare.

Acum imaginaţi-vă că în locul „Naşe radio” sau „Tele Dixi” s-ar afla „TVR 1” şi vedeţi şi singuri care vor fi rezultatele ecuaţiei. Cu licenţa valabilă, dar cu porunca de la împăratu’ , CCA a acţionat cu viteză cosmică şi a scos „TVR” din RM. Acesta este rezultatul cu care îşi încheia mandatul de doi ani Valeriu Frumusachi şi Vlad Ţurcanu la CCA, care expiră peste câteva zile.


"Music Master" a anuntat ca vrea sa faca "Noroc TV", varianta moldoveneasca la "Favorit". a cerut aprobare dar s-a razgandit pentru ca nu a prezentat o grila de programe mai acatarii.

Niciun comentariu: