vineri, 20 martie 2009

Deputatia - afacere profitabila

Comisia Centrala de Control al declaratiilor cu privire la venituri si proprietate de pe langa presedintia RM a facut publice declaratiile de venit ale demnitarilor de stat de rang inalt pentru anul 2008. Din documentele prezentate, rezulta ca numarul milionarilor a crescut, iar unii deputati in timpul celor patru ani de mandat si-au marit averile de peste zece ori.

N-o sa fac topul bogatasilor pentru ca nu este relevant in conditiile in care declararea averilor nu se fac pana la capat, iar multi dintre alesii sunt curati ca lacrima in timp ce matusile Tamara sunt putred de bogate. O sa zic doar ca pe durata mandatului doi dintre tinerii deputati: Oleg Tulea, de la PDM, si Mihail Mocan, de la PCRM, au facut cate un milion de lei si-au chizitionat apartamente in Chisinau si masini. De asemenea, aproape 20 de deputati s-au ales cu cate un apartament dupa cei patru ani truditi in legislativ.

Aceste declaratii au mai scos un adevar la iveala - unii deputati de zece ani declara aceeasi valoare a bunurilor. Bunaoara, Anatol Onceanu, de la AMN, are un apartament in capitala, un garaj si o masina, toate in valoare de tocmai 4 863 lei. Mai multi colegi din parlament fac acelasi lucru. Vladimir Turcan de patru ani de zile zice ca are o casa, un apartament si un lot in capitala, plus o masina, toate la suma de 15 259 lei. Si eu as vrea apartament cu asa pret. Poate imi spune cineva unde sa gasesc. Numai sa nu ziceti ca trebuie sa ma fac deputat...

Un comentariu:

IMB spunea...

sa te faci europarlamentar, la ei este milionul de euro :))
sau fiica presedintelui, tot n-ar fi rau :))