miercuri, 15 octombrie 2008

Poftiti la Hram!


Am fost ieri de mai multe ori prin centru. Si vreau sa va spun ca a fost super si, spre deosebire de alti ani, mie tare mi-a placut. In ciuda problemelor pe care comunistii au incercat sa le organizeze primariei, municipalitatea s-a descurcat de minune. Mai intai, ieri am vazut sute de mii de oameni in centru Chisinaului. Cred ca atata amar de oameni nu au mai fost de la '89 incoace. Criticilor le voi sugera doar atat: incercati si voi sa aduceti atata lume in strada. Unii oamenii chiar se mirau de numarul atat de mare si glumeau zicand ca mai putem sa facem o revolutie. Evident ca Dorin Chirtoaca si PL au mai castigat niste alegatori, dar fara asta nici nu se putea.


Pragramul artistic a fost diversificat si au reusit sa atraga foarte multa lume. E adevarat sunetul a fost pe alocuri aiurea si pe unele portiuni s-a cantat la fonograma desi guvernul a decis ca in locuri publice sa se mai cante astfel. Dar s-a trecut si peste.


Un alt element nou si original a fost faptul ca pe bulevardul Stefan cel Mare au fost aduse toate sectoarele care s-au prezentat care si cum au putut. Pana si pretorii, impreuna cu toti functionarii, au iesit sa-i intampene pe oaspetii la intrarea in sectoarele lor. La Rascani, de exemplu, care era la Banulescu-Bodoni, s-a organizat un Carnaval miedieval. Au mai fost si multe alte actiuni.




In acelasi timp, la Botanica, care venise la str. Puskin, era organizata o expozitie de machete ale tinerilor arhitecti, in care puteai vedea macheta pentru teatrul "Eugen Ionescu" sau nu stiu ce hotel cu 5 stele. O alta chestie interesanta a fost ca pe peretele primariei a fost pus un covor foarte mare cu Stefan cel Mare si cu o harta cu cetati si manastiri. Bineinteles ca toata lumea se oprea si se fotografia acolo.






Acesti tineri ii intampinau pe toti cei care vizitau sectorul Botanica.

Un comentariu:

Anastácio Soberbo spunea...

Bună ziua, I Love la blog.
Ne pare rău, nu scrieţi mai multe, dar mi român este rau.
Un italiană din Portugalia

Hello, I like the blog.
Sorry not write more, but my English is bad writing.
A hug from Portugal