joi, 5 februarie 2009

Supărări la AMN

Consilierul municipal AMN Oleg Cernei nu este de acord cu lista de candidaţi pe care a adoptat-o Consiliul Naţional al AMN. El şi-a exprimat această opinie, în matinalul de azi dimineaţă de la postul de radio „Vocea Basarabiei” dar şi pe blogul său personal http://olegcernei.wordpress.com/. Totodată, el a făcut apel ca societatea civilă să discute calitatea listelor electorale. Cernei a precizat că nu este supărat că figurează în listă pe poziţia 31 ci de lipsa de criterii la stabilirea ierarhiei.

Potrivit lui, în interiorul AMN ar fi mai mulţi nemulţumiţi care s-au retras de pe listă, printre aceştia membri de partid de la Cahul, Drochia şi Chişinău. „Din păcate, nu s-a pus în prim-plan imaginea pe care o au foarte multe persoane, contribuţia şi implicarea lor, şi o să apară multe întrebări vizavi de poziţia lui Gh. Susarenco - 22, P. Caba - 50, V. Cosarciuc – 13. Care au fost criteriile de înaintare a deputaţilor din parlamentul precedent? Nu cred că Susarenco de pe 22 merită mai puţin decât Balan de pe 3. AMN şi-a pus ca scop să aibă 52 de mandate în parlament şi să obţină funcţia de preşedinte al RM. Cu asemenea listă nu cred că cetăţenii vor fi foarte captaţi de calitatea ei”, a spus Cernei. De asemenea, consilierul municipal consideră că un partid care are pretenţia de a veni la conducere trebuie să propună o ofertă mai bună decât partidul aflat la guvernare.

Pe de altă parte, preşedintele AMN Serafim Urechean, a afirmat: „Evident că sunt şi supărări, pentru că fiecare persoană a încercat să-şi protejeze locul pe listă. E bine că există concurenţă şi oamenii doresc să candideze pe lista AMN”.


Potrivit lui Cernei, primele zece persoane din lista AMN sunt: Serafim Urechean, Mihai Cimpoi, Veaceslav Untilă, Vasile Balan, Iurie Colesnic, Leonid Bujor, Victor Osipov, Alexandru Oleinic, Valentin Cheptene, Mihail Silistraru.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu-l inteleg pe Cimpoi. Ce-i trebuie lui parlament?

valentina basiul spunea...

pai, sunt multe avantaje ptr alesii poporului. de exemplu, dupa mandat ei primesc 75% pensie din salariu. acum salariu minim al deputatilor este de 7000 lei

Anonim spunea...

Şii păcat ..vor pierde multe voturi cu acest pas rău pus la cale .